De historie

De binnenhaven van Vollenhove heeft een rijke historie en vindt haar oorsprong als slotgracht van ’t Oldehuys. In het begin van de negentiende eeuw was de visserij, na het verdwijnen van de adel, de belangrijkste inkomstenbron voor Vollenhove geworden. De vissers ontbeerden echter een deugdelijke haven. In het begin van de negentiende eeuw werd daarom besloten het eiland deel af te graven en de slotgracht in verbinding te stellen met de toenmalige zuiderzee om zo dienst te doen als haven. Ondanks dat er sinds die tijd veel is verandert zijn er nog veel elementen op en om dat haven die verwijzen naar vervlogen tijden.

 

 

 

0098-Binnenhaven-I

 

 

Onze thuishaven

Sinds 2010 is de binnenhaven in Vollenhove weer de thuishaven geworden voor onze watersport vereniging. Iets waar we absoluut trots op zijn. Dit vertaald zich in een haven die er netjes bij ligt en waar alle leden met plezier verblijven en hun vaartuig veilig is.

De haven kent een viertal soorten ligplaatsen. Allen met hun eigen service- en prijsniveau. Er wordt constant gekeken naar het verbeteren van de voorzieningen. Zowel in de breedte als in de diepte.

 

 

Bezetting haven

Drijvende Steigers 90%
Plankier Binnenring 95%
Plankier Buitenring 70%

 

 

 

 

Brugbediening

Sinds 2022 is de brugbediening ondergebracht bij de vereniging. Leden die vanwege de hoogte van het vaartuig gebruik maken van de brug zijn zelf in de gelegenheid om dit te verzorgen. Om verzekeringstechnische reden dienen zij wel officieel als vrijwilliger van de gemeente te worden ingeschreven. Naast de leden die zelf gebruik maken van de brug zijn er ook een aantal bestuursleden bevoegd de brug te bedienen. 

Tarieven

– Drijvende steiger (p/m2) € 16,50
– Binnenring plankier (p/m2) € 13,75
– Buitenring plankier (p/m2) € 11,00
– Buitenring palen (p/m2) € 10,00
– Winterligging (p/m2) € 5,00
voor ligplaats aan steiger of binnenring geldt een minimum tarief van 15 m2 .